ALIMECO S.A.

Προϊόντα

Μέσω της διαδικασίας εισαγωγής και εξαγωγής τροφίμων και ζωοτροφών, επιδιώκουμε συνεχώς να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη δυνατή σχέση τιμής-απόδοσης για τους πελάτες μας. Ως εταιρεία προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των συνεργατών μας.

Τα προϊόντα μας διατίθενται κυρίως σε Big Bags 1 τόνου περίπου καθώς και χύμα και κατόπιν παραγγελίας σε προσαρμοσμένη συσκευασία.

Όλα τα προϊόντα συνοδεύονται από σχετικά πιστοποιητικά και ανάλυση προδιαγραφών από πιστοποιημένα εργαστήρια.

NON – GMO Συμβατικά αγροτικά προϊόντα (ζωοτροφές και τρόφιμα):

Ρύζι Συμβατικό: Μικρόσπερμο, μεσόσπερμο και μακρύσπερμο, ποικιλία: indica – japonica – Ronaldo: Ρύζι Αναποφλοίωτο, 5% – 15% λευκό, 5% καστανό ρύζι, 100% σπασμένο λευκό ρύζι, parboiled (άλλες ποικιλίες ρυζιού κατόπιν αιτήματος)

  • Κύρια Συμβατικά Σιτηρά: Σιτάρι (διάφοροι τύποι), Κριθάρι, Καλαμπόκι
  • Ειδικά Σιτηρά:  Einkorn, Εχει υψηλότερη πρωτεΐνη από το κοινό σιτάρι και θεωρείται πιο θρεπτικό.
  • Emmer: είναι σιτάρι υψηλής πρωτεΐνης και χρησιμοποιείται κυρίως για ζυμαρικά, ψωμί.
  • Σιτάρι Dinkel triticum spelt: είναι μια ποικιλία σιταριού που διακρίνεται για την υψηλή θρεπτική του αξία. Το Dinkel έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό, έτσι τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό.

Συμβατικά Όσπρια: Κουκιά (άσπρα μαύρα) Καλλιεργείται ευρέως για ανθρώπινη κατανάλωση, αλλά υπάρχουν ποικιλίες με μικρότερους, σκληρότερους σπόρους που ταΐζουν άλογα ή άλλα ζώα επίσης.

Μπιζέλια ζωοτροφών:Τα μπιζέλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι χρήσιμα για σιτηρέσια για ενέργεια που απαιτείται απόδοση. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σιτηρέσια που περιέχουν μπιζέλια μπορεί να βελτιώσουν την τρυφερότητα, τη ζουμερή γεύση και τη γεύση του κρέατος χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά άλλα χαρακτηριστικά του σφαγίου.

Ρεβίθια, ή φασόλια garbanzo: Είναι ένα είδος οσπρίων. Ο πιο κοινός τύπος έχει στρογγυλό σχήμα και μπεζ χρώμα, άλλες ποικιλίες είναι μαύρες, πράσινες ή κόκκινες. Τα θρεπτικά συστατικά τους έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία.

Φακές: Είναι διατροφικές εστίες γεμάτες με πρωτεΐνες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες β όπως το φυλλικό οξύ και μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το κάλιο.

Συμβατικές ζωοτροφές:

Βαμβακόπιτα: Αποτελεί μεγάλη πηγή ενέργειας και θρεπτικής αξίας λόγω του συνδυασμού των πρωτεϊνών βαμβακέλαιου που περιέχει. Είναι επίσης μία πρώτης τάξεως ζωοτροφή για τα μηρυκαστικά και μία άριστη πηγή αζώτου βραδείας αποδέσμευσης, φωσφόρου, καλίου, και πολλών ιχνοστοιχείων.

Alfalfa: Είναι μέρος της οικογένειας των οσπρίων, μοιάζει επιφανειακά με τριφύλλι αλλά χρησιμοποιείται κυρίως ως καλλιέργεια σανού και έχει υψηλή διατροφική αξία. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ανόργανα άλατα και βιταμίνες και χρησιμοποιείται ως χονδροειδής ζωοτροφή στα σιτηρέσια βοοειδών, αιγοπροβάτων, χοίρων και πουλερικών.

Sugar beet pellets: Είναι τα αποξηραμένα υπολείμματα της ριζικής καλλιέργειας ζαχαρότευτλων, μετά την εκχύλιση της ζάχαρης. Το φυτό αποτελείται από τη ρίζα και μια ροζέτα από φύλλα. Η ζάχαρη σχηματίζεται με φωτοσύνθεση στα φύλλα και στη συνέχεια αποθηκεύεται στη ρίζα. Η ρίζα του τεύτλου περιέχει 75% νερό, περίπου 20% ζάχαρη και 5% πολτό.

Sun seed pellets: Είναι το υποπροϊόν της εξαγωγής λαδιού από ηλιόσπορους. Τα σφαιρίδια ηλίανθου περιέχουν 36% ακατέργαστη πρωτεΐνη, ενώ το ηλίανθο με φλούδα περιέχει 26-28% ακατέργαστη πρωτεΐνη.

Συμβατικοί ελαιούχοι σπόροι:

Βαμβακόσπορος: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια (λόγω της περιεκτικότητάς τους σε λίπος), ακατέργαστες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, κατά συνέπεια είναι ένα καλό συμπλήρωμα για τα γαλακτοκομικά και τα παχυντικά μηρυκαστικά. Ολόκληρος ο βαμβακόσπορος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφή για ώριμα βοοειδή, δίνεται όπου δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός άλεσης

Ηλιόσπορος: Το ηλίανθο χρησιμοποιείται ευρέως ως πρωτεϊνικό υλικό για ζωοτροφές. Το γεύμα περιέχει περίπου 30% ακατέργαστη πρωτεΐνη με 30% φυτικές ίνες. Είναι ανώτερη από τις περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες σε πεπτικότητα. Οι εκχυλίσεις ηλιόσπορων χρησιμοποιούνται ευρέως ως πρωτεϊνικό υλικό για ζωοτροφές.

Βιολογικά αγροτικά προϊόντα (Ζωοτροφές και τρόφιμα) (πιστοποιημένα):

Ρύζι Βιολογικό: Μικρόσπερμο, μεσόσπερμο και μακρύσπερμο, ποικιλία: indica – japonica – Ronaldo: Ρύζι Αναποφλοίωτο, 5% – 15% λευκό, 5% καστανό ρύζι, 100% σπασμένο λευκό ρύζι, parboiled, μπασμάτι (άλλες ποικιλίες ρυζιού κατόπιν παραγγελίας)

Βιολογικά Σιτηρά: Σιτάρι (διάφοροι τύποι) – Κριθάρι – Καλαμπόκι

  • Ειδικά βιολογικά σιτηρά: Einkorn, εχει υψηλότερη πρωτεΐνη από το σύγχρονο σιτάρι και θεωρείται πιο θρεπτικό.
  • Βιολογικό Σιτάρι Emmer:  Είναι σιτάρι υψηλής πρωτεΐνης και χρησιμοποιείται κυρίως για ζυμαρικά, ψωμί.
  • Βιολογικό Dinkel triticum spelt wheat: Είναι μια ποικιλία σιταριού που διακρίνεται για την υψηλή θρεπτική του αξία. Το Dinkel έχει υψηλή διαλυτότητα στο νερό, έτσι τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό.

Βιολογικές Ζωοτροφές:

Σογιάλευρο (SBM): Το σογιάλευρο είναι ένα πλήρως φυσικό προϊόν. Χαρακτηρίζεται από υψηλή πεπτικότητα πρωτεϊνών και ευεργετική σύνθεση αμινοξέων. Είναι πολύτιμη πηγή φυτικής πρωτεΐνης για ζωοτροφές. Χρησιμοποιείται με επιτυχία ως πρόσθετο ζωοτροφών.

Soya Expeller: Είναι ένα προϊόν, συνήθως μικρής κλίμακας παραγωγής, που παραμένει μετά την εξαγωγή σογιέλαιου. Είναι συνήθως πιο πλούσιο σε υπολειμματικό λάδι σε σύγκριση με το σογιάλευρο. Αποτελεί σημαντικό μέρος της δίαιτας των μηρυκαστικών λόγω της υψηλής του ποσότητας πρωτεΐνης (πάνω από 60%), της καλής ισορροπίας αμινοξέων και της υψηλής πεπτικότητας.

Βιολογική ελαιοκράμβη: Η ελαιοκράμβη αποτελείται από υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης και είναι μια εύκολα εύπεπτη πηγή ενέργειας χάρη στην περιεκτικότητά του σε λάδι. Είναι τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χάρη στην ισορροπημένη αποσύνθεση του λίπους, είναι μια ευνοϊκή πηγή ενέργειας καθώς και ακόρεστων λιπαρών οξέων καθοριστικής σημασίας για τη σωστή ανάπτυξη των ζώων. Η σύνθεση των λιπαρών οξέων είναι παρόμοια με εκείνη του κραμβέλαιου και το λίπος από το οποίο αποτελείται διατηρεί όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού.

Βιολογικο Sunflower Expeller: Είναι ένα υπολειμματικό προϊόν από τη γραμμή παραγωγής ηλιελαίου και αποτελούν εξαιρετικό συστατικό για τη διατροφή των ζώων. Είναι μια από τις κύριες πηγές πρωτεΐνης στις ζωοτροφές, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και λάδι.

Βιολογικά Όσπρια:

Κουκια: (άσπρα μαύρα) Καλλιεργείται ευρέως για ανθρώπινη κατανάλωση, αλλά υπάρχουν ποικιλίες με μικρότερους, σκληρότερους σπόρους επίσης για το σιτηρέσιο ζώων αναπαραγωγής.

Βιολογικά μπιζέλια ζωοτροφών: Τα μπιζέλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι χρήσιμα για σιτηρέσια για ενέργεια που απαιτείται απόδοση. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σιτηρέσια που περιέχουν μπιζέλια μπορεί να βελτιώσουν την τρυφερότητα, τη ζουμερή γεύση και τη γεύση του κρέατος χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά άλλα χαρακτηριστικά του σφαγίου.

Βιολογικά ρεβίθια, ή φασόλια garbanzo: Είναι ένα είδος οσπρίων. Ο πιο κοινός τύπος έχει στρογγυλό σχήμα και μπεζ χρώμα, άλλες ποικιλίες είναι μαύρες, πράσινες ή κόκκινες. Τα θρεπτικά συστατικά τους έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία.

Βιολογικές φακές: είναι διατροφικές εστίες γεμάτες με πρωτεΐνες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες β όπως το φυλλικό οξύ και μέταλλα όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το κάλιο.

100% Πιστοποιημένα Αγροτικά Βιολογικά προϊόντα